Kulturhus Stompwijk gaat de hoogte in

In december begon de bouw van het nieuwe Kulturhus in Stompwijk. Afgelopen zaterdag is beton gestort; de fundering is dus gelegd. Vanaf nu gaat het Kulturhus de hoogte in. Vaklieden zijn druk in de weer met het voorbereiden van de wanden. Aangezien vele handen licht werk maken hielp projectwethouder Bianca Bremer tijdens een werkbezoek met het plaatsen van een mat vlechtijzer.

Het Kulturhus bereikt in mei het hoogste punt. Vanaf medio oktober biedt deze multifunctionele accommodatie onderdak aan basisschool Maerten van den Velde, het Dorpshuis Stompwijk met al zijn gebruikers, Kinderopvang Zoeterwoude, de Bibliotheek aan de Vliet en Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West.

Hoogwaardig duurzaam gebouw

Slimscholenbouwen B.V. en opdrachtgevers gemeente Leidschendam-Voorburg en Stichting Panta Rhei hebben met een voor Nederland unieke contractvorm een samenwerking gesloten voor de komende 30 jaar. Daarbinnen is Slimscholenbouwen verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van het gebouw.

Het Kulturhus wordt een toekomstbestendig, hoogwaardig duurzaam gebouw dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van binnenklimaat, licht en akoestiek. Voor het schoolgedeelte betekent dat Frisse Scholen Klasse A. Daarnaast is het Kulturhus met verschillende innovaties en zonnepanelen op het speciaal ontworpen dak een onderhoudsarm, gasloos gebouw, dat bovendien minimaal zijn eigen energie opwekt: energieneutraal dus

Het nieuwe Kulturhus wordt niet alleen een markant punt in het centrum van Stompwijk, maar ook een “huiskamer” voor de hele Stompwijkse gemeenschap, van jong tot oud.